16-12-05

Kalkoen met zuiderse tomaatje en basilicum.

Benodigdheden:

* 1kg borstfilet van kalkoen(in dunne sneden, 1,5cm dikte
* 200gr halfgedroogde coctailtomaten, in reepjes gesneden
* 250 gr champignons, in schijfjes
* 200 ml gevogeltefond
* 3 eetl. boter
* 3 takjes verse basilicum
* peper en zout
* instantsausbinder.

Werkwijze:

1. Bereid de saus voor: smelt 1 eetl boter in een kookpot en doe er de champignonschijfjes in. Stoof al roerend 5 min. Voeg de gevogeltefond toe en 3 eetl. tomatenreepjes. Laat 2 min. koken.<
2. Beleg de helft van elk sneetje kalkoen met een laagje tomatenreepjes en vouw dicht. Schik in een ovenschotel en besprenkel met de olie uit de verpakking van de gedroogde tomaatjes.
3. Schuif de schotel in een op 200°C voorverwarmde oven en laat gedurende 30 min. bakken.
4. Verwarm de saus en bind lichtjes met de sausbinder. Snipper de bailicumblaadjes fijn. Neem de saus van het vuur en roer er 2 eetl. koude boter door en de basilicumsnippers. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
5. Snij de kalokoenfilets in dikke, schuine sneden en schik er enkele op elk bord. Lepel er wat suas rond en serveer met fijne boontjes of gebakken courgetteschijfjes en aardappelgratin.

Smakelijk.

17:07 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.