18-12-05

Oesters met champagnesaus.

Benodigdheden:

* 24 oesters
* 2 dl champagne brut
* 1/2 sjalot
* 2 dl vloeibare room
* 50 gr boter
* 2 el slagroom
* het sap van 1 citroen
* vergemalen peper
* indien mogelijk wat zeewier.

Werkwijze:

1. Open de oesters en ontschelp ze. Vang het oesterwater op en zet opzij. Bewaar de onderste schelp van de oesters, voor de presentatie.
2. Maak de oesterschelpen eventjes in kokend water schoon, giet af, verwijder alle onzuiverhedene spoel goed na. Droog de schelpen in een matige oven gedurende 5 min.
3. Breng de sjalot met de champagne, het citroensap, de oesters met hun sap en flink wat versgemalen peper aan de kook. Neem de pan van het vuur en haal de lauwe oesters uit het vocht. Houd warm.
4. Zet de pan opnieuw op het vuur en laat het kookvocht tot de helft inkoken.
5. Voeg de vloeibare room toe en laat opnieuw tot de helft inkoken.
6. Zet opzij en klop de saus stevig op met klontjes koude boter. Roer de slagroom onder de saus. Breng eventueel op smaak en door een fijne puntzeef gieten.
7. Schik wat zeewier op 4 borden om de 6 oesterschelpen stabiel te houden. Vul elke schelp met 1 oester en overgiet royaal met saus. Plaats de borden onder de grill zodat de saus een smakelijk kleurtje krijgt. Dien onmiddellijk op.

Smakelijk

19:38 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.