20-12-05

Tongrolletjes met hollandaïse saus.

Benodigdheden:

* 100 gr zalmfilet
* 1 ei
* 1,5 dl slagroom
* Zout
* Peper
* 8 tongfilets
* 1 dl visbouillon (tablet)
* 1 dl witte wijn
* 1 sjalotje, fijngehakt
* 200 gr boter
* 3 eidooiers
* 1 eetlepel citroensap
* Cayennepeper

Bereiding:

· In diepvries mengkom koud zetten
· Zalmfilet pureren
· Ei erdoor kloppen
· Massa overdoen in koude mengkom
· Room, zout en peper erdoor kloppen
· In koelkast zetten
· Tongfilets tussen plasticfolie voorzichtig iets platter slaan
· Met nat pannenkoekmes zalmmousse over filets uitstrijken
· Filets vanaf dunne kant losjes oprollen (en met cocktailprikker vastzetten)
· Afgedekt in koelkast bewaren
· Bouillon met wijn en sjalot aan de kook brengen
· Vuur laag zetten en tongrolletjes rechtop in bouillon zetten
· Met aluminiumfolie afdekken en in ± 20 minuten gaar laten worden
· Voor Hollandaise saus eerst boter klaren: boter in oven op 100 graden laten smelten
· Wit vast gedeelte (melkbestanddelen) uit gesmolten boter scheppen
· Boter au bain-marie vloeibaar houden
· Eidooiers au bain-marie dik kloppen
· 1 eetlepel water, 1 eetlepel citroensap en snufje cayennepeper toevoegen en tot bleke creme kloppen
· Al kloppende in heel dun straaltje boter toevoegen
· (Saus is klaar als hij op achterkant van lepel blijft hangen)
· Op smaak brengen met zout en peper
· Visrolletjes doormidden snijden en over borden verdelen
· Lauwwarme saus eromheen scheppen
· Geef er broccoli- en wortelpuree bij
· Garneren met bieslook en schijfjes limoen

Smakelijk --------------------------------------------------------------------------------

23:31 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

mmmmm dit ziet er weer heel lekker uit! Ik ga het in ieder geval een keer klaarmaken in de volgende weken, nog veel liefs, paulien

Gepost door: paulien | 21-12-05

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.