22-12-05

Langoustines en sint_jakobsvruchten "Marie-Christine"

Benodigdheden:

* 12 sint-jacobsvruchten
* 12 middelgrote rauwe langoustines
* 1 courgetten
* 1 kg wortels
* 50 gr boter
* 1 dl witte wijn
* plukjes kervel en dille
* frambozenazijn
* peper en zout.

Werkwijze:

1. Snijd de courgette in lange plakken 2 mm dun, en vervolgens in fijne lintjes 2 mm breed.
2. Snijd op dezelfde manier ook enkele wortels in lintjes (ongeveer dezelfde hoeveelheid als de courgettereepjes).
3. Schil de rest van de wortels en stop ze in een centrifuge. Vang het sap op en gebruik de pulp evenueel in een soepje.
4. Pel de rauwe langoustines op dezelfde wijze als garnalen. Behoud alleen de staartjes.
5. Snijd de sint-jakobsvruchten horizontaal in tweeën.
6. Giet de witte wijn in een hete pan. Doe er het wortelsap bij en laat samen voor 1/3 inkoken. Klop dan op met de boter, proef op peper en zout en voeg, indien de coulis te zoet is, een ietsje frambozenazijn toe.
7. Blancheer de wortellintjes kort in kokend water en koel ze onder de waterkraan. Vermeng ze met de courgettelintjes en sauteer ze samen me een nootje boter in een hete antkleefpan. Laat de groenten niet kleuren. Strooi peper en zout. Houd warm.
8. Strooi wat peper en zout op de gehalveerde sint-jakobsvruchten en bestrijk ze met een een weinig olie. Geef ze op een hete grill aan beid kanten een mooi reuitjespatroon. Houd ze warm.
9. Bak de langoustinestaartjes kort en krokant in wat olie in een antikleefpan. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm.

Bordschikking:

Verdeel de wortelcoulis over 4 warme , diepe borden. Leg de gemengde curgette- en wortellintjes in het midden. Schik de langoustinestaartjes en de sint-jakobsvruchten errond. Versier met plukjes kervel en dille.

Smakelijk.

19:55 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

fijne kerstdagen Ik wens je een ster
Diep in je hart
Vol liefde
Vreugde en vrede
Mijn allerbeste wensen voor 2006,
Paulien

en bedankt voor de lekkere recepten!

Gepost door: paulien | 23-12-05

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.