22-12-05

Tong gevuld met langoustines.

Benodigdheden:

* boter
* gevogeltebouillon
* wortel(s): 2
* kervel: 1 schaaltje(s)
* bieslook: 1 schaaltje(s)
*courgette(s): 1
* court-bouillon: 0,50 liter(s)
*Kerrie: 1 dl
*tongfilet(s): 12
*kokosmelk: 250 gram
*langoestine(s): 12
* ui(en): 1
* groene appel(en): 2
* schil(s) van een droge aardappel

Werkwijze:

Snij de courgette en de wortels in staafjes van 4 cm, kook ze gaar. Laat ze schrikken onder de koudwaterkraan. Verwijder het pantser en de ingewanden van de langoustines. Leg de tongfilets met het vlees naar boven, bestrooi met peper en zout. Plaats een langoustine en de groenten in het midden van elke filet, rol voorzichtig op en pocheer 5 min. in een steelpan met court-bouillon. Snij de appels in fijne ringen en droog in de oven op 160°C. Stoof de ui goudgeel in boter en voeg er de kerrie bij. Deglaceer met kippebouillon en giet er de kokosnootmelk bij. Laat inkoken, breng op smaak met peper en zout. Giet dooreen zeef en bewerk met verse boter. Serveertip : schik 3 tongfilets op warme borden. Nappeer met saus, garneer met de gedroogde appelringen en sinaasschilletjes. Werk af met een boeketje kervel en bieslook.

Smakelijk.

13:00 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

groetjes prettige kerstdagen en fijn 2006 gewenst
groetjes
giliok

Gepost door: giliok | 22-12-05

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.