07-01-06

Hutsepot

Ingrediënten:

* een 12-tal wortels op schijfjes gesneden
* 5 of 6 aardappelen geschikt voor puree te maken, op schijfjes gesneden
* 2 uien
* 400 gr spruitjes
* 2 prei op stukjes
* 2 rapen op stukjes
* 1 of 2 laurierblaadjes, tijm
* zout en peper
* 3 soeplepels olie
* rundsbouillon
* 2 dikke sneden gerookt spek
* gerookte worsten of gerookt vlees
* 4 schenkels

Bereiding:

1. In een grote pan het spek lichtjes bakken in 1 soeplepel olie.Wanneer het spek wat kleur gekregen heeft uit de pan halen en op een bordje leggen.
2. Aan het bakvet nog 2 soeplepels olie toevoegen en hierin de op stukjes gesneden ui goudgeel bakken.
3. Wanneer de ui goudgeel is het spek opnieuw toevoegen, de rest van de groenten en de kruiden toevoegen. Goed roeren.
4. Het vlees toevoegen. Overgieten met bouillon en wat water. Laten stoven. Na een halfuurtje nog eens goed omroeren.
5. Proef of het gerecht genoeg gekruid is. (LET OP: GEROOKT VLEES IS AL ZOUT). Het gerecht zo lang mogelijk laten stoven, op zijn minst 1u ½ . Bouillon toevoegen als het nodig is. Af en toe omroeren. Het gerecht is klaar wanneer de aardappelen volledig kapot gekookt zijn en wanneer er enkel nog een beetje kookvocht aan het oppervlak te zien is.

Smakelijk.

21:55 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

word... zeker uitgeprobeerd... ;-))

Gepost door: snellen | 07-01-06

Reageren op dit commentaar

aha da ga ik zeker es proberen bedankt voor je receptje!!!
Dikke knuffel Leekske

Gepost door: leekske | 07-01-06

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.