11-01-06

Kabeljauwhaasje op een bedje van spinazie en garnalen.

Benodigdheden:

* look: 1 teentje(s)
* boter: 20 gram
* kabeljauwhaasje(s): 800 gram
* grijze garnaal (-alen): 200 gram
* volle melk: 1 liter(s)
* maizena: 1 koffielepel(s)
* ui(en): 1
* prei(en): 1 * vanille: 1 teentje(s)
* zout en versgemalen peper
* blokje visbouillon: 1 blokje(s)* diepgevroren bladspinazie: 400 gram

1. De avond voordien laat je de vis marineren in 50 cl melk.Plaats de vis in de koelkast en verwarm de resterende melk samen met het opengesneden vanillestokje en het blokje visbouillon.Laat de helft inkoken en laat afkoelen.
2. De dag zelf hak je de ui en de prei.Verwarm de melk met de vanille en voeg er de ui en de prei aan toe.Laat 10 minuten koken en voeg dan de maïzena en de garnalen toe.Kruid bij indien nodig.
3. Ontdooi de spinazie,voeg er het gehakte lookteentje bij en verwarm in een beetje boter.Voeg peper en zou toe. Verwarm de marinademelk van de kabeljauw,bestrooi de vis met peper en zout en pocheer de vis gedurende 6 minuten op een zacht vuur. Leg de stukken kabeljauw op een bedje van spinazie,overgoten met saus.
4. Dien bij dit gerecht natuuraardappelen op.
5. Een tip: Je kan dit gerecht bereiden met andere vissoorten zoals zeeduivelfilets, tongfilets enz. Pas de kooktijd aan naargelang van de vissoort.

Smakelijk.

20:08 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

mmmmm.......... alleen al de titel...

Gepost door: snellen | 11-01-06

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.