13-01-06

Chateaubriand in het groen.

Benodigdheden:

* boter: 25 gram
* rundbouillon: 1 blokje(s)
* Chateaubriand: 4
* tomatencoulis: 0,50 liter(s)
* courgette(s): 2
* teentje(s) van look: 1
* olijfolie: 4 soeplepel(s)
* ei(eren): 2
* peterselie: 1 bosje(s)
* ui(en): 1
* peper en zout
* salie: 1 bosje(s)

Werkwijze:

1. Braad de gehakte ui in een steelpan met 2 soeplepels olijfolie. Voeg dan het gehakte lookteentje toe en laat het een minuut zweten. Aanlengen met 1,5 dl water. Voeg de tomatencoulis en het verkruimelde bouillonblokje toe. 20 minuten laten pruttelen op een zacht vuur.
2. Doe dan de saus in de mixerkom. Mixen, op smaak brengen en warm houden. Tijdens de kooktijd van de saus, de kruiden wassen en fijnhakken. Giet ze in een bord.
3. In een tweede bord de eieren kloppen en met peper en zout bestrooien. Wentel de chateaubriands in de geklopte eieren en dan in de kruiden. Opzij zetten.
4. Was de courgetten, snijd er de uiteinden af en versnijd ze tot lange linten (zoals tagliatelle) met een groenteschiller. Verwarm een halve pan zout water.
5. Braad de chateaubriands in een grote steelpan met anti-kleeflaag met 2 soeplepels olijfolie. Draai ze voorzichtig om. Laat ze drie minuten rusten op een rooster.
6. Ondertussen de tomatensaus van het vuur nemen en er de in stukjes gesneden boter bijvoegen. Mengen met de klopper.
7. Dompel de courgetten 30 seconden in het kokende water en laat ze uitlekken.
8. Giet de tomatensaus in warme borden zodat de bodem helemaal bedekt is. Schik in elk bord een in plakken gesneden chateaubriand en versier met courgettelinten.
9. Onmiddellijk opdienen.

Smakelijk.

19:10 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.