17-01-06

Lamsbout met bloemkool.

Benodigdheden:

* bloemkool: 1
* bloem: 4 soeplepel(s)
* geraspte kaas: 70 gram
* amsbout: 1 kg
* teentje(s) van look: 1
* olijfolie: 2 soeplepel(s)
* melk: 2 dl
* noot van muskaat
* ei(eren): 4
* peper en zout
* rozemarijn
* tijm
* room: 2 dl

Werkwijze:

1.Verwarm de oven voor op stand 7 (210°C), breng een pan met gezouten water aan de kook.
2.Snijd het teentje look in 2 en wrijf de lamsbout ermee in. Bestrijk het vlees met de olijfolie, kruid met zout en peper en bestrooi met tijm en rozemarijn. Zet de lamsbout in de oven en reken 40 tot 45 min. voor hij mooi gebraden is.
3.Verdeel de bloemkool in roosjes, die u goed wast. Dompel de roosjes in kokend water en laat ze 10 min. stoven.
4.Intussen klopt u 1 ei met de bloem. Zodra u een homogeen mengsel bekomt, voegt u de 3 overige eieren toe, dan de melk en de room. Zout, peper en muskaatnoot op strooien.Laat de bloemkool uitlekken en doe de groente in een ovenschotel. Overgiet met de room en bestrooi met geraspte kaas. Zet de schotel in de oven en laat zo'n 10 minuten gratineren.
5.Laat de lamsbout nog 5 min. rusten voor u hem in fijne plakken snijdt.
6. Dien goed warm op met gegratineerde bloemkool.

Smakelijk.

22:40 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.