19-01-06

Gambabrochetten

Benodigdheden:

* basilicum: 2 blaadje(s)
* citroen(en): 2
* Cayennepeper
* teentje(s) van look: 1
* olijfolie
* laurier: 8 blaadje(s)
* gambas garnalen: 400 gram
* vastkokende vis: 400 gram

Werkwijze:

1. Snijd de vis in blokken en pel de gambagarnalen.
2. Bereid de marinade: meng het sap van 1 citroen, 6 eetlepels olijfolie, het fijn-gesnedenbasilicum, de laurierblaadjes, de fijngesneden look en wat cayennepeper. Laat hierin de vis en de gambagarnalen 2 uurmarineren op een koele plek. Af en toe omroeren.
3 Snijd de tweede citroen in halve schijfjes. Prik afwisselend gambagarnalen, stukjes vis, citroenschijfjes en laurierblaadjes op spiesjes.
4. Rooster deze op de barbecue. Leg hiervoor de grill hooggenoeg zodat ze niet te heet worden.
5. Dien op met rijst, gehele gegrilde tomaten en een slaatje.

Smakelijk.

12:36 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.