22-01-06

Konijn met bruin bier.

Benodigdheden

* kruidentuiltje: 1
* bijgerecht: gekookte aardappelen
* jeneverbessen: 1 soeplepel(s)
* boter: 25 gram
* bruine abdijbier: 33 cl
* wortel(s): 2
* sjalot(ten): 3
* mosterd: 3 soeplepel(s)
* peper en zout
* konijn: 1

Werkwijze:

1. Laat de stukken konijn in een kookpan 5 tot 10 min. aanbakken. Haal de stukken eruit en smeer ze in met mosterd.
2. Hak de sjalotjes fijn en snij de worteltjes in schijfjes.
3. Leg konijn, sjalotjes, wortelen en kruidentuiltje weer in de kookpan. Breng op smaak met peper, zout en jeneverbessen.
4. Giet er het bier bij. Laat 50 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
5. Bestrooi met gehakte peterselie en dien op met natuuraardappelen.

Smakelijk.

20:54 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.