04-02-06

Tweekleurige cake.

Benodigdheden:

* boter: 250 gram
* bloem: 250 gram
* zout: 1 snuifje(s)
* ei(eren): 5
* bakpapier
* griessuiker: 250 gram
* gist in poeder: 0,50 zakje(s)
* cacao in poeder: 3 soeplepel(s)

Werkwijze:

1. Scheid de eiwitten van de dooiers. Zet even opzij. Klop de zachte boter en de suiker, voeg de eierdooiers toe en meng tot u een homogene crème verkrijgt.Voeg het gistpoeder toe. Doe er beetje bij beetje de bloem bij. Goed mengen.Klop het eiwit tot sneeuw met een snuifje zout. Meng dit voorzichtig door het deeg.
2. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen, voeg het cacaopoeder bij 1 ervan. Goed mengen.
3.Leg het bakpapier in 2 cakevormen. Giet er de 2 degen in. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven (T°5 150°C).Ga de baktijd na door met een mes in de cake te prikken. Het lemmet moet er droog uit komen.
4. Storten en laten afkoelen.Snij de cake in plakjes van gelijke dikte. Haal er vormen uit metceen doordrukvorm. Leg een stukje natuurcake in de plaats van de chocoladecake en omgekeerd.

Smakelijk.

16:38 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.