08-02-06

Zalmhaasje met kruiden.

Benodigdheden:

* gehakte dille: 2 soeplepel(s)
* groene citroen(en): 1
* tuinkers: 1 bosje(s)
* zout
* olijfolie
* limoensap: 10 cl
* * gehakte peterselie: 2 soeplepel(s)
* zwarte peper
* hart(en) van Altantische zalm: 600 gram
* gehakt basilicum: 2 soeplepel(s)
* gehakt kleine peper
* pasta: 400 gram

Werkwijze:

1.Schil de limoenen met een scherp mesje, snij de schil in fijne reepjes. Meng in een kom het sap, de schilreepjes, de kruiden, 2 soeplepels olijfolie, de gehakte pepers, peper en zout.
2. Smeer de zalm in met dit mengsel. Laat 30 minuten marineren.
3. Kook de pasta 'al dente'.
4. Haal de zalm uit zijn marinade; bewaar de marinade. Schroei de vis in wat warme olie, langs beide kanten 3 minutjes in een braadpan (wat langer indien u de vis wat minder rozig wilt).
5. Was de tuinkers. Schik de pasta op de warme borden, bedek met de tuinkers, overgiet met de marinade en leg er de zalm bovenop. Garneer met schijfjes limoen.
6. U kan, naar keuze, andere kruiden gebruiken: rozemarijn, tijm ....

Smakelijk

19:04 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.