11-02-06

180. Zeetongreepjes met witloof.

Benodigdheden:

* boter: 50 gram
* schoongemaakte witloofstronken: 4
* slagroom: 2 cl
* tongfilet(s): 8
* noot van muskaat
* gehakte peterselie
* peper en zout
* witte wijn

Werkwijze:

1. Rol de tongreepjes met het vel naar binnen, steek ze vast met een cocktailprikker en overstrooi ze met zout en peper. Besprenkel ze met witte wijn, muskaatnoot en laat ze bakken in een warme oven (+/- 200°C) gedurende ongeveer 20 minuten.
2. Maak het witloof schoon en laat het op een zacht vuurtje koken in een beetje water en wat boter. Schik het witloof in een warme schotel. Leg er de tongreepjes op en bestrooi met gehakte peterselie.
3. Laat het kookvocht van de tongreepjes indikken. Leng het aan met wat room. Voeg zout en peper toe. Dien de saus op in een warme sauskom.

Smakelijk.

18:38 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.