21-02-06

184. Erwtensoep.

Op aanvraag van Kikki, graag deze erwtensoep!

Benodigdheden:

* 1 ajuin
* 1 prei
* 1 aardappel
* 500 gr verse erwtjes (mag diepgevroren)
* 4 eetlepels gerookte spekblokjes
* 4 sneetjes brood
* 4 koffielepels zure room
* 4 koffielepels parmezaan
* 200 gr pentoncels (kleine Sint-Jacobsvruchten) of coquilles
* 2 liter kippenbouillon
* kervel
* bakken en braden boter
* olijfolie

Bereiding:

1.Snij ajuin, aardappel en prei in stukjes en stoof aan in bakken en braden. Voeg erwtjes eraan toe en bevochtig met 2 liter bouillon
2.Laat 30 minuten koken en mix de soep
3.Voeg er de gerookte spekblokjes aan toe
4.Snij het brood in blokjes en bak het in bakken en braden
5.Schik de rauwe coquilles in een diep bord en giet er de soep over. Overstrooi met de korstjes en de parmezaan, schik de zure room in het midden en giet er wat olijfolie over
6.Versier met kervel

Smakelijk.

12:52 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.