10-03-06

188. Zeeforel met lentegroentjes.

Benodigdheden: * wortel(s): 1 bosje(s)
* sjalot(ten): 2
* aardappel(en)
* prei(en): 4
* peper en zout
* zeeforel(len): 1

Werkwijze:

1.Verwarm de oven op 180°. Maak de forel schoon, leg ze in een grote beboterde schotel en laat ze ongeveer 40 minuten bakken.
2. Schraap de worteltjes, laat ze heel en kook ze 'al dente' gaar (in water, of beter nog, stoom ze). Snij de preien in stukken en snij ze overlangs door, stoom ze.Verwijder de schil van de nieuwe aardappeltjes en kook ze. Hak de sjalotjes fijn. Stoof alle groentjes een tiental minuutjes voor het einde van de kooktijd van de vis in wat boter, te beginnen met de sjalotjes. Peper en zout toevoegen.
3. Leg de groentjes op een verwarmde schotel. Verwijder voorzichtig het vel van de forel en leg ze op een grote verwarmde schotel, keer ze om. Neem het vel aan de andere kant weg. Schik de lentegroentjes er rond.

Smakelijk.

12:47 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.