17-03-06

190. Witloofsla met rocquefort.

Benodigdheden:

* witloof(s): 6
* selder: 2 takje(s)
* walnoten of hazelnotenolie
* peper en zout
* walnootpit(ten)
* roquefort: 100 gram
* veldsla(s): 100 gram
* rodewijnazijn

Werkwijze:

1.Maak het witloof schoon en haal de blaadjes uit elkaar.
2.Was de veldsla en snijd de selder in stukjes.
3. Verkruimel de kaas.
4.Bereid de vinaigrette met 2 eetlepels azijn en 4 eetlepels olie, wat zout en peper.
5. Schik de blaadjes witloof en wat veldsla gemengd met selderij op de borden. Voeg enkele walnoten en wat roquefort toe.
6. Giet er net voor het opdienen de vinaigrette over.

Smakelijk.

22:22 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.