19-03-06

193. Calamaris met tomaat en basilicum.

Benodigdheden:

* basilicum: 4 takje(s)
* tomaat (-aten): 4
* Cayennepeper: 1 snuifje(s)
* teentje(s) van look: 3
* zout
* Provençaalse kruiden: 1 snuifje(s)
* olijfolie: 0,50 glas(zen)
* ui(en): 1
* verse gemalen peper

Werkwijze:

1.Was de verse calamaris en snij ze in ringetjes. Droog ze met absorberend papier.
2. Snij de look en de ui fijn, pel de tomaten, haal er de pitjes en het water uit en snij ze tenslotte in blokjes.
3.Versnipper de basilicum.
4. Verwarm de olie in een steelpan en leg er de calamaris in. Laat ze wat kleur krijgen, voeg er de ui bij, het knoflook, de tomatenblokjes, de Provençaalse kruiden, de cayennepeper en de basilicum. Kruid met peper en zout.
5. Laat alles 15 minuten sudderen. Dien op met toast of rijst.

Smakelijk.

10:39 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.