19-03-06

194. Paëlla a la mamamia.

Benodigdheden:

* 700 gr kippefilet
* 3 tot 4 dl olie
* enkele teentjes knoflook
* 2 rode paprika's
* 4 tomaten
* peterselie
* zout
* peper
* saffraan
* 150 gr doperwten
* 250 gr rijst
* 100 gr rauwe ham
* 12 mosselen
* 125 gr garnalen
* bouillon
* een paar schilfertjes pilli-pilli (niet overdrijven)

Werkwijze:

1. Snijd de paprika's in repen, stoof ze in de olie en laat ze verlekken.
2. Stoof in dezelfde olie de fijngedrukte knoflook, de schijven tomaten, de in stukken gesneden kippefilet, de blokjes ham, de fijngehakte peterselie, saffraan, zout en peper.
3. Giet er nu wat bouillon bij.
4. Doe er de doperwten bij.
5. Als de kip bijna gaar is, er de rijst, de garnalen en de gaar gekookte mosselen aan toevoegen.
6. Bouillon bijvoegen, maar met mate het mag geen uitzicht krijgen van een soepje.
7. Bij het opdienen legt u de kip, de garnalen en de mosselen met de schalen bovenop de rijst.
8. Versier met de repen paprika.

Smakelijk.

13:09 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.