20-03-06

196. Gepocheerde eieren met asperges.

Benodigdheden:* asperge(s): 1 kg
* fijngehakte bieslook: 2 soeplepel(s)
* dikke room: 4 soeplepel(s)
* klontje(s) boter: 1
* peper en zout
* krulsla(s): 1
* gerookte zalm: 4 sneetje(s)
* azijn: 4 soeplepel(s)
* bruine ei(eren): 4
Werkwijze:

1. Schil de asperges en snijd ze in stukken.
2. Bak de asperges in een beetje boter. Blus de pan na 5 min bakken met 2 soeplepels azijn en 4 soeplepels zure room. Laat het mengsel even opkoken. Kruid met zout en peper.
3. Intussen pocheert u de eieren in kokend gezouten water met de 2 resterende soeplepels azijn. Laat 5 minuten koken.
4. Doe de krulsla in de pan met de asperges.
6. Meng en zorg ervoor dat de sla krokant blijft. Schik de bereiding op de borden. Leg er telkens een sneetje zalm op en een gepocheerd ei. Overstrooi met de gehakte bieslook.

22:58 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.