21-03-06

198. Groen asperges met garnalemmousseline

Benodigdheden:

* Groene asperge(s): 2 bosje(s)
* boter: 200 gram
* kervel
* slagroom: 1 dl
* grijze garnaal (-alen): 200 gram
* water: 2 soeplepel(s)
* ei(eren)erdooier(s): 3
* citroensap
* peper en zout

Werkwijze:

1. Stoom de asperges tot ze gaar zijn en spoel ze in koud water.
2. Laat de boter smelten. Klop op een zacht vuurtje de eierdooiers op met het water en het citroensap tot ze gaar zijn. Werk dan op met de gesmolten boter.
3. Warm de room op en laat tot de helft inkoken.
4. Voeg op het laatste moment de garnalen toe. Meng deze bereiding door de mousseline. Breng op smaak.
5. Warm de asperges op in een klontje boter en serveer ze met de garnalenmousseline. Versier met plukjes kervel.

Smakelijk.

11:49 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.