22-03-06

199. Gebakken langoustines met kruiden.

Benodigdheden:

* tomaat (-aten): 2
* kaneel
*wortel(s): 1
* slagroom: 2 dl
* visfumet: 2 dl
* sjalot(ten): 1
* olie: 5 soeplepel(s)
* langoestine(s): 24
* noot van muskaat
* peper en zout
* witte wijn: 1 dl* kleine ui(en): 1

Werkwijze:

1. Snijd de wortel in rondjes, snipper de ui en de sjalot. Laat de groenten fruiten op een zacht vuurtje in een steelpan met 3 eetlepels olie. Voeg er de in grote blokjes gesneden tomaten bij (het heeft geen zin ze te schillen of te ontpitten). Laat twee minuten fruiten en overgiet met de visbouillon. Laat 10 min. sudderen op een zeer zacht vuurtje.
2. Intussen pelt u de langoustines. Bewaar alleen de staarten, houd eventueel ook 4 mooie koppen voor de versiering.
3. Als de groenten gaar zijn voegt u de room toe. Mix het geheel en giet vervolgens door een puntzeef.
4. Bak de langoustinestaarten in een grote pan met 2 eetlepels olie. Neem ze uit de pan en blus de pan met de witte wijn. Schraap de bakrestjes mooi samen en laat tot de helft indikken op een hoog vuur. Voeg dan de groenteroom en een mespuntje van elke specerij toe. Laat nog een beetje inkoken en breng op smaak. Leg de langoustines terug in de saus en verwarm het geheel nog een minuut.
5. Dien de langoustines op, samen met de saus en enkele halve maantjes bladerdeeggebak.

Smakelijk.

Tip : u kunt van de langoustineschalen een bouillon maken. Zo hebt u een uitstekende basis voor een vissoep of voor een risotto.

20:25 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Mmmmm ik heb net gedaan met eten en zit hier toch te watertanden. Het ziet er echt héééél lekker uit.
'k zal een keer vragen aan m'n papa om dat eens klaar te maken. Ik laat dan zeker wel weten hoe het was.
Doeiiiii

Gepost door: gilles | 22-03-06

Reageren op dit commentaar

goede recepten , gemakelijk voor het te maken

Gepost door: Despierre Andre | 19-11-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.