23-03-06

200. Zalmsteak met groene asperges.

Benodigdheden:

* groene asperge(s): 2 bosje(s)
* citroen(en): 1
* slagroom: 0,50 dl
* olie: 1 soeplepel(s)
* peper en zout
* zalmsteak(s): 4

Werkwijze:

1.Was de asperges en snij het vezelige deel onderaan weg. Niet schillen, dat is bij groene asperges overbodig. Laat ze 6 minuten koken in gezouten water en dan uitlekken.
2. Bewaar de punten en doe de rest samen met de room in de mixer. Giet deze puree door een zeef, voeg peper en zout toe en een straaltje citroensap.
3. Terwijl u de saus laat pruttelen, braadt u de zalmsteaks in een braadpan met anti-kleeflaag in een soeplepel olie. Laat elke zijde 3 tot 4 minuten braden. Omdraaien en peper en zout toevoegen.
4. Voeg de aspergepunten bij de saus en laat ze even opwarmen.
5. Dien de zalmsteaks op overgoten met saus, en samen met rijst of gekookte aardappelen

Smakelijk.

16:35 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.