23-03-06

201. Portugese soep.

Benodigdheden:

* basilicum: 1 bosje(s)
* tomaat (-aten): 2
* prei(en)wit: 2
* gevogeltebouillon: 1 blokje(s)
* selder: 2 takje(s)
* tomatenpuree: 2 soeplepel(s)
* rode paprika('s): 2
* olijfolie: 1 filet(s)
* peper en zout
* bloemige aardappel(en): 2

1. Was en snijd de groenten in min of meer gelijke stukjes (houd een hele paprika apart). Laat ze 2 tot 3 minuten zweten in olijfolie. Voeg daarna het tomatenconcentraat toe, 1,5 L water en het blokje gevogeltebouillon. Kruid en kook ze gedurende 30 minuten.
2. Ondertussen dompelt u de hele paprika in heet frituurvet om hem te pellen. Het vel mag lichtjes verbrand zijn. Wanneer de paprika gepeld is, snijd u hem in gelijke blokjes.
3. Mix de soep en zeef ze. Voeg de blokjes paprika en het fijngehakt basilicum toe.
4. Deze soep kan zowel koud (uit de koelkast) als warm gegeten.

Smakelijk.

19:26 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

** Ik las Portugese soep en ben als de weerlicht komen kijken. Ziet er heel lekker uit, zal ik eens dringend moeten proberen.

Gepost door: Crisje | 23-03-06

Reageren op dit commentaar

Portugese soep ziet er leuk ! Ik zou wel de paprika gewoon ontvellen met de dunschiller. In frituurvet heb je zwarte velletjes in je olie. Liever dan in de oven onder de gril.

Gepost door: Norman | 16-11-08

Reageren op dit commentaar

Geprobeerd Tomaten geven een wat zure smaak. Ik zou er enkele worteltjes bij doen voor een zachtere smaak. Als versiering gaat ook wat lichtgebakken parma, chorizo. misschien wat half opgeklopte room bijvoegen op laatste moment.

Gepost door: Norman | 22-11-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.