24-03-06

203. Gemarineerde visbrochettes met aubergines.

Benodigdheden:

* look: 4 teentje(s)
* aubergine(s): 6
* basilicum: 1 bosje(s)
* water: 1 liter(s)
* olijfolie: 15 cl
* munt: 1 bosje(s)
* origano: 1 bosje(s)
* verse gemalen peper
* azijn: 0,50 liter(s)
* brochette(s) van vis: 4
* grof zout: 1 soeplepel(s)

Werkwijze:

1. Breng het water,de azijn en het grof zout aan de kook in een grote kookpan Was de aubergines en snij ze in vier.Dompel ze onder in het kokende water en laat ze 10 minuten koken,laat ze uitlekken,dep ze af op keukenpapier.
2. Pel de knoflookteentjes en snij ze fijn,hak de helft van de kruiden fijn. Neem een grote kom en meng daarin de olijfolie met de fijngehakte kruiden,de look de peper.Voeg er de aubergines bij en laat één dag of meer marineren.
3. Zet de barbecue klaar,leg het rooster op 10-15 cm van de houtskool. Leg de brochettes op het rooster en laat ze 8 tot 10 minuten bakken,draai ze halverwege om.
4. Dien de brochettes op met de gemarineerde aubergines en met blaadjes munt,oregano en basilicum.

Smakelijk.

17:51 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.