25-03-06

205. Lentegroentepannetje met worst.

Benodigdheden:

* look: 4 teentje(s)
* tomaat (-aten): 2
* witte selder: 2 takje(s)
* citroen(en): 1
* komkommer(s): 1
* water: 3 dl
* olijfolie
* peper en zout
* * saffraanpoeder: 2 dosis
* tijm: 2 takje(s)
* witte wijn: 3 dl
* korianderbolletje(s)
* braadworst(en): 4
* jonge uitjes: 12
* kruiden (basilicum, peterselie, koriander) : 3 soeplepel(s)
* kleine witte Parijse champignons: 16
kleine bloemkool: 1

Werkwijze:

1.Was de bloemkool en verdeel hem in roosjes. Verwarm een beetje olie in een pan en smoor er de bloemkoolroosjes even in. Voeg twee gepelde knoflookteentjes, de tijm, de helft van de wijn en het water, 10 korianderkorrels, het sap van een halve citroen, een capsule saffraan en peper en zout toe. Breng aan de kook en laat dan 15 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
2. Maak de champignons schoon en pel de uitjes. Schil de komkommer, snij hem in stukjes van 5 cm, verdeel die in vier en schep de pitjes eruit. Was de selder en snij hem in staafjes van 5 cm. Was, pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Verwarm olie in een stoofpan, voeg de groentjes, de tweede capsule saffraan, de rest van het water en de wijn, tijm en 10 korianderkorrels toe. Kruid met peper en zout. Laat goed opkoken, draai dan het vuur lager en laat 10 minuten sudderen. Let erop dat de groenten beetgaar blijven.
3. Prik intussen de worsten in en bak ze in een beetje olie. Leg de groenten en worsten op warme borden en bestrooi ze met de gehakte tuinkruiden.

Smakelijk.

20:32 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.