07-04-06

214. Asperges met zalm.

Benodigdheden:

* asperge(s): 2 bosje(s)
* boter: 30 gram
* geraspte Emmenthal: 120 gram
* bloem: 40 gram
* melk: 50 cl
* geraspte muskaatnoot: 1 beetje
* peper en zout
* gerookte zalm: 8 sneetje(s)

Werkwijze:

1. Breng in een grote kookpan 3 liter gezouten water aan de kook. Was de asperges. Snij de basis af en schil ze, van boven naar beneden.
2. Maak 8 pakjes asperges met een touwtje en dompel ze onder in het water, laat 10 minuten koken : een mespunt moet ze kunnen doorprikken. Giet ze af en zet ze opzij.
3. Laat boter in een steelpan smelten, voeg al roerend met een klopper de bloem toe, vervolgens de melk en de nootmuskaat. Bestrooi met peper en zout en roer totdat saus dikker wordt. Voeg dan 100 g geraspte emmentaler toe en roer.
4. Doe de ovengrill aan. Maak de pakjes asperges los en rol ze één voor één in een in een schijf gerookte zalm.
5. Schik ze in een ovenschaal, overgiet met de saus en de overblijvende emmentaler, plaats onder de ovengrill en laat bruinen.
6. Dien de aspergerolletjes op in warme borden en vergezel met brood of met peterselie aardappelen.

Smakelijk.

22:45 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.