09-04-06

216. Gepocheerde grietfilet met Bonne Femme saus.

Benodigdheden:

* grietfilet(s) zonder vel: 4 filet(s)
* boter: 100 gram
* geklopte room: 1 soeplepel(s)
* visfumet: 2,50 dl
* citroensap: 1
* gehakte peterselie
* hoedje(s) van champignons: 100 gram
* witte wijn: 2 dl
* room: 1 dl
* kleine gesneden uitje(s): 1

Werkwijze:

1. Een visfumet trekken van schoongemaakte koppen en graten van griet met droge witte wijn, water en specerijen (niet langer dan 20 min. koken).
2. De stukken vis met wat boter in een ovenschaal schikken met het fijngesneden uitje, de gewassen hoedjes van de champignons en de gehakte peterselie. Besprenkel met citroensap en bevochtig met visfumet en witte wijn. De schaal eventjes op het vuur plaatsen. De schaal afdekken als de vloeistof kookt en 10 min. in een oven van 225°C plaatsen. De vis uit de pan halen en kruiden.
3. Het kookvocht inkoken tot stroperigheid, de room toevoegen en mee laten koken.
4. De saus monteren door harde boterklontjes door de saus te schudden of te kloppen. De saus zeven, mengen met een lepel opgeklopte room en kruiden met peper en zout en gehakte peterselie.
5. De vis en de champignons met de saus overgieten en alles snel gratineren in de oven

Smakelijk.

12:58 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.