10-04-06

217. Blinde vinken met tomaat.

Benodigdheden:

* tomaat (-aten): 16
slagroom: 4 soeplepel(s)
water: 2 soeplepel(s)
teentje(s) van look: 2
sjalot(ten): 2
Ketchup: 4 soeplepel(s)
klontje(s) boter: 1
blinde vink(en): 8
gehakte peterselie: 4 soeplepel(s)
oesterzwam(men)
peper en zout
witte wijnazijn: 2 soeplepel(s)
ei(eren) van kwartel

Werkwijze:

1. Bak de blinde vinken aan in wat boter en bak ze langs beide kanten bruin.2. Versnipper de sjalotten en de teentjes knoflook en voeg ze eraan toe.3/ Snij de tomaten in grove stukken en voeg deze eveneens toe. Voeg de witte wijnazijn, het water en de ketchup (snijdt de zurigheid) toe. 4. Laat alles zo'n 30 min sudderen op een licht vuurtje.5. Voeg de room toe en de in schijfjes gesneden champignons toe en laat nog eens10 min doorkoken zonder deksel. 6. Dien op met macaroni en hardgekookte kwarteleitjesen en strooi er wat peterselie over.

Smakelijk.

07:57 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.