10-04-06

218. Middellandse Zeesalade.

Benodigdheden:

* ansjovis: 1 blik(s)
* tomaat (-aten): 1
* aardappel(en): 200 gram
* fijne prinses(sen)boontje(s): 300 gram
* olijfolie: 3 soeplepel(s)
* droge origano: 2 snuifje(s)
* peper en zout
* krulsla(s): 1
* wijnazijn: 2 soeplepel(s)
* Chorizo: 150 gram

Werkwijze:

1. Kook de aardappelen in de schil. Pel ze en snijd ze in schijfjes.
2. Kook de boontjes 8 minuten in gezouten water. Pel en ontpit de tomaten, snijd ze in stukjes. Snijd de chorizo in grove stukken.
3. Bereid de vinaigrette met de wijnazijn, de olijfolie en de ansjovisolie, peper, zout en oregano.
4. Schik eerst de salade op de borden, vervolgens de boontjes en de aardappelen. Voeg daarna de stukjes tomaat en chorizo toe. Giet er de vinaigrette over en versier met ansjovisjes.

Smakelijk.

18:56 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.