14-04-06

219. Lamsfilet en gratin van rijst en groenten.

Benodigdheden/

* look: 1 teentje(s)
* aubergine(s): 1
* vleesbouillon: 1 blokje(s)
* lamsfilet(s): 800 gram
* schapenkaas: 100 gram
* olijfolie
* ui(en): 1
* peper en zout
* rijst: 200 gram
* rijpe tomaten: 4
* verse rozemarijn

Werkwijze:

1. Pers een teentje knoflook en meng het met 1 koffielepel vers gehakte roze-marijn en 3 eetlepels olijfolie.Laat enkele uren rusten. Hak de ui en pers het andere teentje knoflook,snij de aubergine in blokjes, ontpit de tomaten en snij ze in kleine stukjes.
2. Bereid de vleesbouillon en voeg een takje rozemarijn toe.
3. Fruit de rijst glazig in een beetje olie,voeg de bouillon toe (verwijder de rozemarijn) en laat koken tot de rijst gaar is.
4. Stoof ondertussen de aubergine in een pan,voeg daarna de ui toe en vervolgens de tomaten en de look.Kruid met zout en peper en laat gedurende 10 minuten sudderen.
5. Als de rijst de bouillon heeft opgeslorpt en gaar is,voeg je ze bij de groenten.
6. Giet het mengsel in een grote ingevette ovenschotel en bedek met de schapenkaas (geraspt of in fijne schijfjes).Laat 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180° (25 minuten als de schotel vooraf werd klaargemaakt en is afgekoeld).
7. Zeef de gearomatiseerde olie en strijk de lamfilets in voor je ze in de pan bakt of grilt.Het vlees mag niet doorbakken zijn,het moet nog rozig zijn.

Smakelijk.

17:14 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

lamsfilet Ik heb een vraagje, hoe bak of braad ik een lamfilet? eerst in de pan de buitenkant bruin laten worden en dan in de oven? hoeveel graden en hoelang? welke kruiden moet ik gebruiken, en welke groenten gaan er goed bij?

Gepost door: JOSEE COUWELS | 23-12-06

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.