15-04-06

220. Krans van lamsvlees.

Benodigdheden:

* lamsvlees: 600 gram
* boter
* bruine fond: 60 cl
* teentje(s) van look: 4
* sjalot(ten): 4
* mosterd van Dijon: 2 soeplepel(s)
* gehakte peterselie
* witte wijn: 60 cl

Werkwijze:

1. Bestrooi het vlees met peper & zout, wrijf in met een teentje look.Verwarm de boter, bak zachtjes de lamsribbetjes gedurende 10 min. tot ze een lichtroze kleur krijgen.
2. Neem het lamsvlees van het vuur en zet opzij.
3. Gebruik wat braadvocht om de sjalotten en de look lichtjes te stoven. Deglaceer met witte wijn, voeg de mosterd en de bruine roux bij. Laat de saus inkoken en giet door een zeef.Doe een klontje boter bij de saus en serveer meteen.

Smakelijk.

22:49 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.