16-04-06

221. Lamsribbetje op Aziatische wijze.

Benodigdheden:

* ananas: 8 sneetje(s)
* citroen(en): 1
* lamskoteletje(s): 14
* gemberpoeder: 1 snuifje(s)
* olie: 2 soeplepel(s)
* klontje(s) boter: 1
* peper en zout
* sojasaus: 6 soeplepel(s)
* moes van sinaasappellen: 1 soeplepel(s)

Werkwijze:

1. Laat de lamsribetjes bruinen op een matig vuur in een pan met olie. Een weinig zout en peper toevoegen. Reken 2 à 3 minuten braadtijd per zijde. Als de lamsribetjes klaar zijn, neemt u ze uit de pan en houdt ze warm. Giet het braadvet weg,
2. Giet de sojasaus, het sap van een halve citroen en marmelade in de pan. Schraap de bruine fond, doe er de gember bij en deglaceer met 2 soeplepels water.
3. Laat pruttelen tot de marmelade volledig opgelost is.
4. Ondertussen laat u de ananasschijven goudbruin bakken in een pan met gesmolten boter. Serveer de lamsribetjes met de schijven ananas, en basmati rijst natuur.

Smakelijk .

09:03 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

VROLIJK PAASFEEST ***

Gepost door: emmy | 16-04-06

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.