17-04-06

222. Stoofkarbonades uit Zeeuws Vlaanderen met schorseneren.

Ingredienten:

* 4 dikke karbonades (ca. 200 g per stuk)
* 2 grote, fijngesneden uien
* 1 eetlepel witte wijnazijn
* 1 eetlepel bruine suiker
* 1 flesje donker Belgisch bier
* versgemalen peper en zout
* 1 eetlepel mosterd
* 2 blikjes schorseneren
* 1 flesje Finesse
* 100 g. geraspte, oude kaas
* 12 gekookte, stevig afkokende aardappels
* 30 g. roomboter
* 1 eetlepel gehakte peterselie
* bloem
* boter om in te bakken

Werkwijze:

Succestip:

Gebruik in plaats van karbonades bijv. rund of kalfsvlees

1. Kruid de karbonades met peper en zout en wrijf ze in met mosterd. Bestrooi ze met bloem en bak ze aan beide zijden goudbruin. Neem het vlees uit de pan en smoor de uien in de braadjus. Blus dit nu af met de azijn en het bier en voeg de bruine suiker eraan toe. Breng dit aan de kook en leg het vlees weer in de saus. Laat dit op matig vuur onder een deksel ca. 1 uur stoven. (Bind indien nodig de saus af met allesbinder).
2. Kook ondertussen de aardappels gaar en stoom ze even droog. Schud ze nu voorzichtig op met roomboter en gehakte peterselie.
3. Verwarm ondertussen in de Finesse de uitgelekte schorseneren en breng ze op smaak met peper en zout en voeg op het laatst de geraspte kaas toe. Schep de karbonades en schorseneren op voorverwarmde borden en garneer dit met de aardappelen.

Smakelijk.

10:19 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

*** ziet er smakelijk uit
dat ga ik toch ne keer proberen te maken se

Gepost door: Borriquito | 17-04-06

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.