19-04-06

227. Kleine aspergeflans met kreeftensaus.

Benodigdheden:

* purperen asperge(s): 600 gram
* tomaat (-aten): 1
* boter gram
* kreeftensoep: 1 dl
* slagroom: 2 dl
* ei(eren): 3
* peper en zout
Werkwijze:

1.Breek het vezelig uiteinde van de asperges, schil ze en bind ze vast in kleine bosjes. laat ze ruim 20 minuten zacht koken in kokend gezouten water. Check regelmatig de kloktijd. Het lemmet van een mes moet er gemakkelijk doorgaan.
2.Laat ze uitlekken, hou de punten opzij en snij de stengels in stukken. Voeg er 1 dl room bij en doe alles in de mixerkom.
3. Klop de eieren zoals voor een omelet, doe ze bij de aspergeroom en breng op smaak.
4.Beboter 4 ovenschaaltjes, vul ze met de aspergebereiding en zet ze in de oven schotel die u vult met warm water tot 3/4 van de hoogte der schaaltjes.Zet de schotel in de oven (voorverwarmd op T°6 180 °C). Laat 30 min. bakken tot de flans goed stevig zijn. Neem de schaaltjes uit de oven en laat ze enkele minuten afkoelen.
5.Verwarm intussen de kreeftensoep (niet verdund) met 1 dl room en kruid naar wens. Schil de tomaat en snij ze in kleine blokjes.
6.Ontvorm de flans op warme borden, omring ze met een beetje saus en garneer met de aspergepunten en de stukjes tomaat. Rond af met een takje peterselie of kervel. Dien onmiddellijk als voorgerecht op.

Smakelijk.

21:56 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.