20-04-06

228 Moussaka.

Bendoigdheden:

** aubergine(s): 2
* boter: 90 gram
* kaneelpoeder koffielepel(s)
* bloem: 3 soeplepel(s)
* zout
* olijfolie: 15 cl
* melk: 40 cl
* munt: 2 takje(s)
* * geraspte muskaatnoot: 1 snuifje(s)
* ei(eren): 1
* geraspte Parmezaan: 100 gram
* peterselie: 2 takje(s)
* ui(en): 1
* peper
* witte peper
* gehakte tomaat (-aten): 1 blik(s)
* droge witte wijn: 2 soeplepel(s)
* rundergehakt: 400 gram

Werkwijze:

1. Snijd de aubergines in ronde plakjes van 1 cm. Bestrooi ze met zout en laat ze 1 uur rusten in een vergiet.
2. Hak de ajuin fijn en snijd de munt en de peterselie fijn.
3. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin de uien. Voeg het vlees toe en laat het al roerend 10 minuten bakken op een hevig vuur. Voeg de tomaten, de fijngehakte look, de peterselie, de munt, de kaneel, de witte wijn en peper en zout toe. Zet het deksel op de pan en laat de bereiding 20 minuten met het deksel op de pot en daarna 10 minuten zonder deksel sudderen.

Voor de kaassaus :

1. Laat de boter in een pot smelten. Neem de pot van het vuur en voeg de bloem al roerend met de klopper toe. Giet er geleidelijk de melk bij en zet de pot weer op het vuur. Laat de saus indikken terwijl u blijft roeren. Neem de pot van het vuur en voeg het ei, de muskaatnoot, de parmezaan en zout en peper toe.

2. Verwarm de oven op 180°.
3. Dep de aubergines droog. Frituur ze in een pan met hete olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
4. Schik een derde van de aubergines in een gratineerschotel. Schep hierop de helft van het vleesmengsel, daarna nog een derde van de aubergines, dan de rest van het vlees en eindig met de aubergines.
5. Giet er de saus over en gratineer de moussaka 45 minuten in de oven.

Smakelijk.

10:04 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.