22-04-06

229. Japanse garnalensla met lente-uitje.

Ingredienten:

* 400 g. middelgrote garnalen
* 4 in schuine stukjes gesneden lente-uitjes
* 1 cm in dunne reepjes gesneden verse gember
* 150 g. taugé
* 2 sjalotten in dunne ringetjes gesneden
* 1 grote tomaat, zonder zaadjes in reepjes gesneden<>Voor de dressing:

* 3 eetlepels Japanse sojasaus
* 2 eetlepels slaolie
* 2 eetlepels suiker
* 1 eetlepel gembersiroop
* 1 eetlepel chilisaus
* 1 geperst teentje knoflook
* sap van een 1/2 citroen of limoen

Voor de garnering:

* fijngehakte walnoten
* 1/4 krop in reepjes gesneden ijsbergsla
* peper en zoutSuccestip:

Maak de salade zoals in het recept, maar zonder de garnalen. Bak deze op het laatste moment snel even in een koekenpan. Blus ze af met een beetje dressing en schep daarna de nog warme garnalen over de salade.

1. Maak eerst de dressing door de Japanse sojasaus samen met de olie, citroensap, gembersiroop en suiker door elkaar te mengen. Voeg hier de knoflook en de chilisaus aan toe en laat even staan tot gebruik.
2. Meng vervolgens de garnalen met de lente-ui, de sjalotringetjes, de gemberreepjes, de tomaatreepjes en de taugé.
3. Sprenkel de dressing er over en meng alles voorzichtig door elkaar. Indien nodig op smaak brengen met peper en zout.
4. Verdeel de fijngesneden ijsbergsla over 4 borden en dresseer hierop het garnalenmengsel in het midden. Strooi er op het laatst de gehakte walnoten op.

07:55 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.