24-04-06

231. Gebakken eiwitschuim met verse aardbeien.

Ingredienten:

* 250 g. poedersuiker
* 1,5 dl. water
* 1 theelepel citroenaroma
* 4 eiwitten
* 500 g. aardbeien
* 100 g. suiker
* 4 eetlepels lichtbruin gebakken, geschaafde amandelen
* 1/2 eetlepel zachte boter om in te vetten
* vetvrij papier + een vierkante of rechthoekige schaal (2 cm hoog)

Werkwijze:

1. Breng de poedersuiker samen met het water aan de kook en laat dit ca. 6 minuten koken op een matig vuur. De ontstane stroop mag niet kleuren! Om te kijken of de stroop de juiste dikte heeft, laat u een lepeltje stroop in een kommetje koud water vallen. Als het een balletje wordt, is de stroop van juiste dikte.
2. Meng nu de citroen-aroma erdoorheen. Klop dan de eiwitten op in een vetvrije kom met een vetvrije klopper. Het eiwit is van de juiste dikte als u de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het eiwit er uit valt.
3. Giet dan geleidelijk de warme stroop erbij en blijf kloppen totdat het eiwit afgekoeld is.
4. Nu de schaal invetten met wat boter en bekleden met vetvrij papier. Schep het opgeklopte eiwit erin en strijk dit glad. Vervolgens in een voorverwarmde oven op 125oC. in ongeveer 1 tot 1 1/2 uur droog bakken (niet kleuren!).
5. Haal het dan uit de oven en laat het even afkoelen. Verdeel het nu met een scherp mes in vier stukken.
6. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer de aardbeien. Leg ze in een kom en bestrooi ze met de suiker. Bewaar de aardbeien,afgedekt met plasticfolie, in de koelkast tot gebruik.
7. Het gebakken eiwitschuim vlak voor het serveren nog even in een voorverwarmde oven op 180oC. verwarmen en op borden scheppen. De aardbeien rondom scheppen en bestrooien met het amandels

Smakelijk.

12:57 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

mmmm... het water komt me in de mond,
ga ik zeker eens proberen!

Gepost door: lavender faery | 24-04-06

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.