25-04-06

232. Gestoofde kippeboutjes op Indonesische wijze.

Ingredienten:

* 16 kippenboutjes (ca. 1,5 kilo)
* 4 sjalotten (grof gesneden)
* 1 pakje (100 g.) boemboe Ajam Smoor
* 1 theelepel gembersiroop
* 2 tot 3 dl. water
* 200 g. sperzieboontjes (afgehaald en doorgesneden)
* 150 g. taugé
* 200 g. grof gesneden witte kool
* 1 rode paprika (in reepjes gesneden)
* versgemalen peper en zout
* 1 theelepeltje paprikapoeder
* 2 eetlepels olie om te bakken

Succestip:

Als de boutjes gaar zijn, voorzichtig uit de saus halen, licht bestrijken met wat honing en even onder een hete grill krokant laten worden. Serveer hierbij een komkommersalade aangemaakt met citroen en een vleugje kerriepoeder.

Werkwijze:

1.Kruid de kippenboutjes met peper, zout en paprikapoeder en bak ze in een stoofpan in olie aan alle kanten goudbruin en krokant.
2. Voeg nu de sjalotjes en de paprika er aan toe en laat deze even meebakken.
3. Voeg nu de sperzieboontjes en de boemboe er aan toe. Giet hier het water bij en breng het geheel aan de kook.
4. Laat de boutjes op niet te hoog vuur, onder deksel ca. 20 minuten stoven.
5. Voeg nu de taugé, de witte kool en de gembersiroop er aan toe en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Laat nog even doorkoken en serveer direct met bijv. witte rijst.

Smakelijk.

13:03 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.