25-04-06

232. Opgerolde chocoladecake met kersen.

Ingredienten:

Voor de cake:

* 3 eidooiers
* 175 g. poedersuiker
* 1 eetlepel boter
* 4 eiwitten
* 50 g. cacao
* 15 g. aardappelzetmeel
* 3 eetlepels kersenjam

Voor de vulling:

* 1/4 l slagroom
* 2 eetlepels kirschwasser
* 250 g. donkere kersen op sap (uitgelekt)
* 60 g. pure chocoladestukjes
* bakpapier

Werkwijze:

1.Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop de eidooiers met de helft van de poedersuiker tot het mengsel lintvormig wordt.
2. Klop de eiwitten halfstijf en voeg geleidelijk de overige poedersuiker toe. Klop de eiwitten nu zeer stijf.
3. Spatel met een houten lepel, 1/3 van de eiwitten door het eidooiermengsel en meng goed door elkaar.
4. Laat het overige eiwit in de massa glijden en spatel deze rustig door de massa. Meng nu de cacao en het aardappelzetmeel en zeef dit over de massa. Meng alles goed door elkaar en strijk het uit op een ovenplateau bedekt met vetvrij bakpapier tot een rechthoek van ca. 25 x 30 cm met een dikte van 1 1/2 cm.
5. Bak nu in 8-10 minuten af in de voorverwarmde oven op 200ºC. Het deeg, als het gaar is, moet enigszins terugveren als je er met je vinger indrukt.
6. Bedek het deeg, als het uit de oven komt direct met een schone theedoek. Keer het nu direct om op een rooster met de theedoek naar onderen.
7. Verwijder nu het vetvrij papier en bestrijk de cakeplak met de kersenjam. Als het afgekoeld is, besprenkelen met kirschwasser en bestrijken met de stijfgeklopte slagroom.
8. Maak ondertussen de reep chocolade fijn tot stukjes (60 gram). Verdeel op de cake de uitgelekte kersen en de pure chocoladestukjes.
9. Rol nu met behulp van de theedoek het deeg op als een boomstam. Laat deze rol 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast. Snijd er nu diagonale plakken van en bestrooi met wat poedersuiker.

Smakelijk.

07:44 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.