25-04-06

233. Pellendamse peenstam met garnalen.

Ingredienten:

* 1 - 1 1/2 kg geschilde aardappelen
* 1 prei
* 300 g. winterwortelen
* 2 grote uien
* 400 g. Hollandse garnalen
* 2 eetlepels peterselie
* peper en zout
* 3 eetlepels paneermeel
* ca. 30 g. roomboter
* kaassaus

1. Snijd de prei in ringetjes en de wortel en ui in blokjes.
2. Kook de aardappels gaar in water.
3. Kook apart de wortelen en ui gaar in water.
4. Giet de aardappels af en laat deze even droogstomen.
5. Schep nu de ui en wortel erbij. Houd het vocht achter om eventueel later de stamppot wat smeuïger te maken. Meng het geheel goed door elkaar en voeg op het laatst de preiringetjes, peterselie en de garnalen erbij.
6. Breng op smaak met peper en zout en schep de stamppot, eventueel in balletjes, in een ovenschaal.
7. Bestrooi met het paneermeel en verdeel de boter over het paneermeel. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200ºC. en laat de bovenzijde goudbruin kleuren.
Maak ondertussen de kaassaus en serveer deze bij de stamppot.

Smakelijk.

18:49 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.