26-04-06

235. Champignons in knoflook-kruidenolie.

Ingredienten:

* 2 bakjes champignons
* 2 eetlepels roomboter
* 3 fijngesneden sjalotjes
* 200 g. gekookte ham in kleine blokjes gesneden
* 4 eetlepels zelfgemaakte knoflook-kruidenolie
* 400 g. beetgaar gekookte tagliatelle

Voor de knoflook-kruidenolie:

* 3 fijngesneden sjalotjes
* 10 zeer fijn gesneden teentjes knoflook
* 4 eetlepels gehakte peterselie
* 1 eetlepel gedroogde basilicum
* 2 dl. extra vièrge olijfolie
* versgemalen peper en zout
* 1 eetlepel gehakte peterselie voor de garnering
Succestip:

Bestrooi met vers geraspte kaas en laat onder de grill licht kleuren. Teveel aan kruidenolie kunt u afgedekt met plastic-folie ruim 1 week in de koelkast bewaren.

1. Maak eerst de knoflook-kruidenolie door alle ingrediënten te mengen met de olijfolie. Kruid de knoflook-kruidenolie met peper en zout.
2. Borstel vervolgens de champignons schoon en snijd ze over de helft. Verhit de roomboter in een ruime pan en bak hierin de champignons goudbruin. Voeg de sjalotten en de hamblokjes toe en laat deze even meebakken.
3. Schep dan de knoflook-kruidenolie bij het champignonmengsel en laat deze even mee-warmen.
4. Breng het geheel, indien nodig, op smaak met peper en zout.
5. De beetgaar gekookte tagliatelle verwarmen in een ruime pan en het champignon-mengsel hier aan toevoegen. Alles samen goed verhitten en in diepe borden serveren. Garneer met peterselie.

Smakelijk.

10:52 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.