01-05-06

239. Jouw eigen vliegende schotel.

Ingredienten:

* 300 g. bloem
* 1 schepje suiker
* 2 eieren
* 1 snufje zout
* 100 g. rozijntjes
* 3 dl. melk of zoveel als nodig is om een glad beslag te krijgen
* 200 g gehakte hazelnoten
* poedersuiker
* boter om te bakken

Succestip:

je kunt ze ook nog bestrooien met aardbeien of ander fruit.^p>Werkwijze:

1. Meng de bloem met de eieren, het zout, de suiker en een gedeelte van de melk door elkaar, zodat er een glad beslag ontstaat. Het moet zo dik zijn, dat het beslag als een filmlaagje aan de opscheplepel blijft hangen. Is het beslag te dik, dan moet het wat dunner gemaakt worden door er wat melk bij te doen. Is het beslag te dun dan moet er wat bloem bij.
2. Als het beslag klaar is, dit door een zeef in een andere kom gieten.
3. Nu gaan we de pannenkoeken bakken. Allereerst een koekenpan goed heet laten worden voordat de boter er in gaat. Nu een schep van het beslag in de pan gieten en door met de pan te draaien over de hele bodem verdelen.
4. Bestrooi het nog zachte beslag met wat rozijnen en gehakte hazelnoten.
5. Als het beslag is gestold, de pannenkoek afdekken met een deksel en samen voorzichtig omkeren. De omgedraaide pannenkoek nu terug in de pan laten glijden en verder gaar bakken.
6. Als al de pannenkoeken zijn gebakken, deze bestrooien met poedersuiker. Zijn ze afgekoeld, dan even in de oven of in de magnetron verwarmen.

Smakelijk

09:42 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

lekker als trouwe bezoeker hier wil ik even zeggen dat dit er weer erg lekker uitziet, en als ik één van jouw receptjes maak heb ik altijd succes, nog veel kookplezier en lieve groetjes van paulien

Gepost door: lady paulina | 01-05-06

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.