01-05-06

240. Halve meloen gevuld met een salade van verse grapefruit en garnalen.

Ingredienten:

* 2 kleine meloentjes
* 2 verse grapefruits in partjes uitgesneden
* 400 g. garnalen

Voor de dressing:

* 3 eetlepels zonnebloemolie
* 2 theelepels fijne suiker
* 1 theelepel citroensap
* 1 eetlepel gehakte peterselie of 1 theelepel gehakte koriander
* versgemalen peper en zout

Werkwijze:

1. Steek de meloentjes stervormig uit met een scherp mesje. Haal de zaadjes en draden er uit. Schep vervolgens met een rond boortje of een lepeltje, kleine balletjes uit de meloen. Kunt u geen mooie balletjes meer maken schraap dan het resterende vruchtvlees uit de meloen met een lepel en maak het fijn in de keukenmachine of mixerblender tot een puree.
2. De meloenbolletjes in de koelkast afgedekt wegzetten tot gebruik.
3. De uitgestoken meloenhelften bewaren tot later.
4. Maak nu de dressing door de olie te mengen met de meloenpuree. Voeg hier de suiker, het citroensap en peterselie bij en breng het geheel op smaak met peper en zout.
5. Doe de meloenbolletjes in een ruime schaal en voeg de garnalen en de grapefruit er aan toe.
6. Giet de dressing vlak voor gebruik over de salade en meng alles voorzichtig door elkaar. Verdeel de salade over de meloenhelften en garneer met een toefje peterselie.

18:36 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.