01-05-06

241. Kleine quiche van zalm en asperges.

Benodigdheden:

* groene asperge(s): 1 bosje(s)
* boter
* slagroom: 8 dl
* bloem: 75 gram
* geraspte gruyèrekaas: 50 gram
* melk: 25 cl
* ei(eren): 2
* peper en zout
* zakje van salade: 1
* zalmsteak(s): 150 gram

Werkwijze:

1. Breng een bodempje water aan de kook en doe er de aspergekoppen in. Laat 5 min. koken en giet af.
2. Bereid intussen het deeg met de bloem en de melk. Vermeng met de eieren, de room, de geraspte gruyère, zout en peper.
3. Snijd de zalmsteak in 16 kleine blokjes.
4. Smeer 4 taartvormpjes met antikleeflaag rijkelijk in met boter. Verdeel er de aspergekoppen en de stukjes zalm in en giet daar het deeg over.
5. Zet gedurende 15 min. in de op stand 6 (180°C)voorverwarmd oven.
6. Haal de quiches uit de vorm, schik ze op borden met wat salade en dien dadelijk op.
7. Met de rest van de asperges kan u soep maken.

Smakelijk.

21:31 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.