01-05-06

242. Asperges op de juiste manier behandelen en koken.

Ingrediënten :

* 2 kg asperges
* 20 gr zout

Bereiding

1. Zet de asperges meteen in koud water en ververs het water regelmatig
2. In een paar uur tijd zuigen de stengels zich vol water waardoor ze weer mals en sappig worden en ze zich gemakkelijker laten schillen
3. Spoel ze af onder de kraan en schil ze zorgvuldig
4. Snijd ongeveer anderhalve centimeter van de onderzijde af Deze uiteinden zijn meestal wat uitgedroogd Bij het afsnijden mag het mes nauwelijks weerstand vinden
5. Leg de schillen en de afgesneden uiteinden in een pan, leg er een theedoek bovenop en daarop de geschilde asperges
6. Giet er zoveel koud water bij dat de asperges goed onderstaan en voeg het zout toe
7. Sluit de pan, zet ze op
8. Breng het water aan de kook, draai het vuur klein en hou het water tegen de kook aan
9. Na 4 tot 8 minuten (afhankelijk van de dikte en de versheid van de asperges) de pan van het vuur halen en de asperges in het hete water verder laten garen
10. Na een minuut of vijftien tot twintig controleren of de asperges gaar zijn door met een vork in de ondereinden te prikken
11. De asperges moeten zacht maar niet papperig zijn
12. Vouw een wit servet en leg het op een dienschaal Haal met een schuimspaan of twee vorken voorzichtig de asperges uit het kookvocht en laat ze even uitlekken
13. Leg ze vervolgens netjes naast elkaar op het witte servet en dien ze op naar smaak.

22:08 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.