02-05-06

244. Ragout met voorjaarsgroenten in bladerdeeg.

Ingredienten:

* 6 bladerdeeg pasteibakjes
* 6 gekookte asperges (in stukjes gesneden)
* 4 gekookte worteltjes
* 12 champignons
* 100 g. doperwtjes
* 50 g. peultjes
* 75 g. boter
* 150 g. bloem
* 8 dl. warme groentenbouillon
* 120 g. geraspte oude kaas
* 2 eetlepels versgehakte peterselie
* zout en versgemalen peper

1. Maak een roux door de boter te smelten. Deze mag niet kleuren. Voeg de bloem eraan toe en verhit dit tot het geheel loslaat van de bodem. Laat dit even afkoelen en roer er met een garde de helft van de warme bouillon doorheen.
2. Zet de glad geroerde saus nu op het vuur en voeg de overige bouillon eraan toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit vervolgens op een matig vuur ca. 15 minuten koken.
3. Voeg de groenten, geraspte kaas en peterselie toe en breng eventueel op smaak met peper en zout.
4. Verwarm de pasteibakjes in een voorverwarmde oven op 180?C. Schep de ragout er in en serveer dit direct. Garneer dit gerecht met peterselie.

Smakelijk

20:55 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.