06-05-06

249. Verse broodjes met kerstomaatjes en mozzarella.

Ingredienten:

* 1 bakje rijpe kerstomaatjes
* 2 eetlepels extra vergine olijfolie
* versgemalen zwarte peper + zeezout
* 350 g. bloem + snufje zout
* 12 tot 14 sjalotten
* 2 eetlepels gehakte rozemarijn
* 12 bolletjes mozzarella's
* 1 theelepel tijmblaadjes
* 10 g. instant gist aangemaakt met 1,5 dl. lauwwarm water

Werkwijze:

1. Halveer de kerstomaatjes, besprenkel ze met wat olijfolie, versgemalen peper en zeezout. Laat dit ongeveer een half uur marineren.
2. Meng de bloem met het snufje zout, gist met lauwwarm water en overige olijfolie tot er een zacht, glad deeg ontstaat. Doe dit in een kom en dek dit af met een bevochtigde doek. Laat op een warme plek rijzen tot de massa zich heeft verdubbeld.
3. Verwarm de oven voor op 200°C.
4. Bak de sjalotten met wat olijfolie en rozemarijn op laag vuur aan. Laat ze afkoelen in de olie.
5. Het deeg in vier ballen verdelen en deze met de bloem bestuiven. Rol ze dan uit tot platte ovalen van ongeveer 1,5 cm. dikte. Op een met olie ingevette bakplaat leggen en de sjalotjes over de deegplakjes verdelen. Druppel er wat van de sjalottenkruidenolie over.
6. Zet de broodjes ca. 10 minuten in de oven. Verdeel er vervolgens de kerstomaatjes en mozzarellabolletjes over en bestrooi met verse tijmblaadjes.
7. Zet de broodjes nu nog 10 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten en het deeg gaar is.
8. Bestrooi nu met grof zeezout. Serveer zo heet mogelijk met bijvoorbeeld rucolasla aangemaakt met olijfolie en citroensap.

Smakelijk.

18:25 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.