07-05-06

250. Asperges met mousselinesaus en kruiden.

Benodigdheden:

* purperen asperge(s): 2 bosje(s)
* boter: 250 gram
* verse gehakte kervel: 1 soeplepel(s)
* fijngehakte bieslook: 1 soeplepel(s)
* slagroom: 1 dl
* ei(eren)erdooier(s): 3
* peper en zout
* azijn: 2 soeplepel(s)

Werkwijze:

1. Breek het vezelig uiteinde van de asperges af. Schil ze
2. Laat ze 10 minuten koken in gezouten water (controleer de gaarheid door er in te prikken met een mespunt).
3. Giet ondertussen de eierdooiers en de azijn in een grote kom. Plaats de kom in een bain-marie op een zeer zacht vuurtje. Bewerk het mengsel met de garde terwijl u er geleidelijk de in kleine klontjes verdeelde boter aan toevoegt : u verkrijgt een saus waarvan de dikte lijkt op die van mayonaise.
4. Haal de saus van het vuur af en voeg er de tot slagroom opgeklopte room, alsook de gehakte kruiden aan toe.
5. Breng op smaak.Dien de uitgelekte asperges op, overgoten met mousselinesaus.

Smakelijk.

11:31 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.