07-05-06

251. Ijstaart met cake in gebakken eiwitschuim.

Ingredienten:

* 8 dungesneden plakken cake
* 12 bollen ijs, bijv aardbei, pistache en vanille
* 1 borrelglaasje sinaasappellikeur
* 1 blikje fruitcocktail
* 4 eiwitten
* 150 g. suiker
* sap van 1/2 citroen om te ontvetten

Werkwijze:

1. Leg 3 plakken cake in de lengte op een ovale schaal, die ook in de oven kan. Besprenkel de plakken met wat sinaasappellikeur en verdeel hierop de bollen ijs en vruchtjes. Druk ze gelijk een beetje in een ovale vorm. Dek nu af met de overige cakeplakken, besprenkel ze met de overige likeur en laat het geheel in de diepvries goed aanvriezen.
2. Klop in de tussentijd het eiwit in een ruime kom, welke van tevoren goed vetvrij is gemaakt met wat citroensap. Dit geldt ook voor de kloppers van de mixer. Als het eiwit behoorlijk stijf is geklopt, geleidelijk, al kloppende, de suiker er aan toevoegen. Blijven kloppen totdat de suiker geheel is opgenomen en het eiwit goed stijf is.
3. De schaal met de inmiddels bevroren cake uit de diepvries halen. En deze rondom garneren met het eiwit d.m.v. een pannenkoekmes of in een spuitzak met een gekarteld spuitje. Nu weer terugzetten in de vriezer tot gebruik.
4. De oven voorverwarmen op de hoogste stand en indien mogelijk met de grillstand aan (250ºC.). Zet nu de schaal in de oven en laat de taart mooi goudbruin worden in 8-10 minuten. De schaal direct op tafel zetten en de ijstaart aan tafel snijden.
Smakelijk

15:43 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

reactie leuk gerecht en het smaakt super.
Ik kom geregeld op deze site en kan deze enkel aan andere aanbevelen. Wie ook graag eens een ijstaart heeft met een zelfgekozen onderwerp moet maar eens kijken op www.cremeriedina.be
op de site zie je tal van mogelijkheden en misschien doe je hier ook wel een idee op.
veel succes verder, mvgr, T

Gepost door: eeckelaert | 24-12-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.